Xarxes d’intercanvi i suport mutu

Els Bancs de Temps són un projecte de millora de la convivència entre les persones a través de l’intercanvi del seu temps. És un sistema d’intercanvi de serveis, coneixements i habilitats i fomenta les relacions socials i la igualtat entre diferents estrats econòmics.

Funcionen com una xarxa de suport mutu. Una oportunitat perquè la gent d’una mateix barri o comunitat es coneguin i confiïn en les altres persones per tal de resoldre necessitats de la vida diària.

Aquí us apleguem una sèrie de projectes i iniciatives que també ajuden a teixir aquesta xarxa de suport mutu a través de l’intercanvi i la col·laboració. Coneix-les millor i descobreix-ne les seves característiques.

Xarxa d’Intercanvis de Sants

Aplega a gent que està interessada en engegar i en col·laborar en un projecte de troc a Sants. Un projecte d’intercanvi tant de coses materials com de coneixements tant per internet com en trobades puntuals (mercats d’intercanvi).

  • Els Mercats d’Intercanvi de Sants es realitzen cada mes o dos mesos en diferents indrets del Districte.
  • El projecte contempla únicament intercanvis sense emprar diners.

Web oficial Xarxa d’Intercanvi de Sants

Radars

El projecte Radars és una iniciativa d’acció comunitària que vetlla per la gent gran que viu sola i que impulsa Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

  • Va adreçada a gent gran que viu sola de Barcelona ciutat.
  • Pots col·laborar com a figura «radar» que ajuda a detectar veïns i veïnes en risc de soledat.

Us n’hem parlat també aquest article.

Web oficial de Radars

Vincles

VinclesBCN és un servei de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona que combat la solitud no volguda reforçant les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorant-ne el benestar mitjançant les noves tecnologies.

  • Va adreçada a gent gran que viu sola de Barcelona ciutat i la seva xarxa familiar.
  • Cal disposar d’una tauleta o telèfon mòbil per instal·lar-ne l’app.

Web oficial Vincles

Descàrrega de l’app

Lendi

Està pensat per l’intercanvi d’objectes entre veïnes i veïns. Normalment estris, eines i altres objectes d’ús puntual que es comparteix amb altres.

Web oficial i descàrrega de l’app

Minuts

És un programa de bescanvi de temps per serveis i activitats com aquestes arreu de Catalunya.  Aquesta modalitat et permet gaudir d’una excursió o d’una visita al gimnàs entre altres.

  • Pots aconseguir minuts responent a les peticions de col·laboració publicades a la mateixa web i també convertint les teves hores del Banc de Temps sobrants.
  • Opera en diversos municipis de tota Catalunya.

Us n’hem parlat també aquest article.

Web oficial Minuts

Tens sal?

És una plataforma de petits anuncis orientada a l’intercanvi de tota mena d’objectes i serveis. La iniciativa ve des d’Alemanya i s’ha desplegat per tot el país. Es finança amb publicitat i col·laboracions.

  • Actualment ja està activa al barri de Sants i es subdivideix en «barris».
  • Els intercanvis poden implicar diners.

Web oficial Tens Sal?

Si coneixes altres xarxes d’intercanvi i suport mutu al barri de Sants, contacteu-nos!