Visitem el Banc de Temps del Berguedà

Fa ja quatre anys que el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà va engegar el que començà com un projecte pilot i que encara avui es continua impulsant. El Pla de Dinamització de L’economia Social i Cooperativa.

Per aquest motiu, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà impulsa la Setmana de l’Economia Social i Cooperativa, del 5 al 16 d’octubre, amb la finalitat de dinamitzar i promocionar les iniciatives d’emprenedoria social en tots els àmbits, des de l’administració pública, a l’emprenedoria passant per l’agricultura social i l’ecològica o projectes assistencials.

Una de les activitats a la que vam ser convidats, organitzada conjuntament amb el Banc de Temps del Berguedà i la Associació pel Desenvolupament dels Bancs de Temps (ADBdT), es va celebrar el passat dia 9.

Experiències de diferents Bancs de Temps d’altres territoris i presentació del projecte “Banc del Temps Global”

En aquesta trobada, presentada per Jordi Escudero, Tècnic especialitzat en economia social de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, va participar l’ADBDT, el Banc de Temps Pont del Dimoni (Girona) i el Banc de Temps de Sants, vam tenir l’oportunitat de presentar els nostres respectius projectes i de debatre’ls, però sobretot vam tenir l’oportunitat de compartir experiències i coneixements amb persones usuàries i administradores del Banc de Temps del Berguedà, a les quals donem les gràcies pel seu acolliment i hospitalitat.

Per part del Pablo (Banc de Temps Pont del Dimoni) es va presentar el recent projecte del Banc de Temps Global, projecte que ja s’ha engegat i del que informarem en propers posts.

També vam tenir l’oportunitat de participar en la GratiFira, un esdeveniment celebrat al dia següent, en el qual en carpes situades en quatre places del casc antic de Berga, qualsevol persona podia agafar o bé dipositar: llibres, joguines, roba d’adults i roba d’infants o bé portar-se a casa lliurement i sense pagar ni un euro, qualsevol dels objectes.

A continuació posem un vídeo de l’entrevista que la TV del Berguedà va fer a Elisabeth Macià, administradora del Banc de Temps del Berguedà.