Radars vetlla per la Gent Gran de Sants

El projecte Radars és una iniciativa d’acció comunitària que vetlla per la gent gran que viu sola i que impulsa Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Des de fa uns mesos, Radars també ha arribat  al barri de Sants.

En aquests moments, el projecte Radars està implantat ja a la majoria de districtes de Barcelona i fa el seguiment d’unes 500 persones grans, amb la col·laboració de centenars d’entitats, radars veïnals i radars comercials.

Dins d’aquestes entitats que col·laboren amb Radars es troba des de 2017 el Banc de Temps de Sants i en concret alguns dels seus usuaris i usuàries.

Tot i que la col·laboració se centra en acompanyaments, indirectament s’impulsa la xarxa comunitària que possibilita la detecció de la gent gran en risc d’aïllament i alhora fa que tinguin la possibilitat de rebre l’atenció adequada.

Què fan les persones voluntàries?

Bàsicament es tracta d’acompanyaments a activitats culturals o socials organitzades per tercers. La col·laboració implica recollir a casa la persona, acompanyar-la (al mateix barri) i assistir a l’activitat. Els i les usuàries participen com un més en l’activitat. Posteriorment s’acompanya la persona a casa.

Les despeses de transport, si n’hi hagués perquè la persona no es pot desplaçar amb facilitat, queden cobertes pel programa.

Les hores emprades en l’intercanvi són compensades directament pel Banc de Temps de Sants.

Què fer si vols participar?

A diferencia d’un intercanvi de temps ordinari, l’Ajuntament de Barcelona demana que les persones participants siguin voluntàries.

Això implica passar una petita formació de 2 sessions. Primer una entrevista i després una formació, per aquest ordre. A canvi, obtindràs una assegurança que cobreix la teva col·laboració dins el programa Radars.

La Formació té lloc a la FCVS (Federació Catalana de Voluntariat Social) al carrer Grassot, 3, 2a, al barri de Gràcia (Barcelona). Veure mapa.

Adjuntem infografia del projecte Radars per si és del vostre interès. Es tracta d’una visió general. En el nostre cas, el punt de l’acollida el fa el propi Banc del Temps de Sants.

Per a més informació: pàgina web del projecte Radars.

Per participar heu de posar-vos en contacte amb nosaltres via Secretaria.

Teniu les pròximes formacions al nostre calendari.