Activitats

TALLER: Reforç i manteniment de la teva memòria

Lloc: Francesc Masclans, Ed. C, Sala 31  (Pl. Benet i Muixi, 7).

Dia: Dijous 26 d'abril de 19 a 20.30h.

Aforament: 10-12 persones

Tallerista: Roser Espasa (usuària 317)

Organitza: Banc de Temps de Sants

Observacions: Aquesta activitat és oberta a usuaris dels bancs de temps i no es cobrarà per l'assistència.
Descripció:
Aquesta activitat incideix en la funció preventiva de l’Educació per la Salut i preten animar a les persones a ser subjectes actius de la potenciacio de la seva pròpia memòria. Es tracta doncs de facilitar la utilització de recursos que permetin mantenir un bon nivell d’autonomia i que contribueixin al propi benestar.
Farem una primera aproximació a “Què és la memòria?”. Compartirem consells pràctics per estimular la ment. Finalment, els posarem en pràctica individualment i en grup.
La Roser Espasa és Pedagoga de professió.
Inscripció:

Com sempre haureu d’inscriure-vos enviant un correu a bdtsants@gmail.com o trucant en horari de secretaria.  Aquesta activitat és gratuita. En cas de no avisar / justificar l’absència penalitzarà 30 minuts. 

—-

Charla y meditación: Yo idea vs Yo Ideal

Lloc: ArteSants (Robrenyo, 50)

Dia: Dijous 3 de maig de 19 a 20.30h.

Aforament: 10-12 persones

Tallerista: Associació Artesants Centre Artístic (usuari 314)

Organitza: Banc de Temps de Sants

Observacions: Aquesta activitat és oberta a usuaris dels bancs de temps i no es cobrarà per l'assistència.
Descripció:

A quien va dirigido:

A todo aquel que se plantee de una forma decidida las cuestiones de ‘quien soy’ ‘qué hago aquí’ o ‘de donde vengo’ para intentar dar sentido a nuestra vida.

Cuál es el motivo del encuentro:

A muchas personas, cada vez mas, les invade una sensación de vacío o de insatisfacción de forma casi permanente. Cosa que les lleva a sufrir y a plantearse cosas que antes daba por verdades o hechos, como por ejemplo si realmente encontraré la felicidad allá donde he creido siempre que está.

Éste sufrimiento, que a bote pronto puede parecer contraproducente e indeseable, puede ser el detonante para que salgamos de nuestra burbuja y empecemos a plantearnos si todo lo que nos han estado vendiendo, para alcanzar la plenitud o la realización en la vida, es cierto.

Este planteamiento de no dar por hecho lo que me han dicho toda la vida, da un giro de 180º a nuestra forma habitual de ver el mundo,y a nosotros mismos. Ya que precisamente, el origen de nuestro sufrimiento es creernos una serie de pensamientos limitantes que no hemos comprobado por nosotros mismos, experimentándolos vivencialmente, y sacando nuestras propias conclusiones, como haría un científico en su laboratorio, sinó que son ideas de segunda mano y a las que hemos dicho amén. Ideas de base, la mayor parte de ellas totalmente inconscientes, tales como ‘no valgo lo suficiente’ ‘no merezco ésto’ ‘no me quieren lo suficiente’ y otras muchas, generan un poso que actúa de filtro ‘embrutecido’ para no dejar pasar la luz a través nuestro.

Al limpiar este filtro, podemos constatar por nosotros mismos que lo que anhelamos desde el corazón ya es nuestro, ya nos pertenece, y no está condicionado por ésta o aquella situación externa, por si tengo el suficiente dinero, si las cosas me van bien en el amor o en el trabajo, o por si me llevo mejor o peor con unos o con otros. La plenitud que somos es incondicional y está disponible de forma inmediata y gratuita aquí y ahora, y depende de uno mismo cambiar su mirada y darse cuenta que lo que uno busca con toda su alma, es patrimonio propio y ni está en juego ni está lejos nuestro. Ya lo somos, y está aquí y ahora mismo.

Inscripció:

Com sempre haureu d’inscriure-vos enviant un correu a bdtsants@gmail.com o trucant en horari de secretaria.  Aquesta activitat és gratuita. En cas de no avisar / justificar l’absència penalitzarà 30 minuts. 

—-

TALLER: Shakti dance per a tots!

Lloc: ArteSants (Robrenyo, 50)
Dia: Dissabte, 19 de maig de 10 a 12h
Aforament: 10-12 persones

Tallerista: Maria Rosaria Antrodicchia (usuària 327)

Organitza: Banc de Temps de Sants

Observacions: Ideal portar esterilla i coixí. Igualment, també hi haurà esterilles al propi espai.

Aquesta activitat és oberta a usuaris dels bancs de temps i no es cobrarà per l'assistència. En cas de places disponibles, també s'oferirà a usuaris d'ArteSants a criteri de l'espai.
  
Descripció:

Shakti Dance es una disciplina iòguica creada per Sara Avtar Oliver al principi dels anys ’90, que s´origina del Kundalini Ioga tal com ho va ensenyar Yogi Bhajan.

  • Sincronitza el Moviment Orgànic amb la Respiració al ritme de Mantras.
  • Augmenta la consciència del cos estirant les seves línies energètiques.
  • Utilitza seqüències cícliques de postures ondades i passos de peus que recorden les formes de la Naturalesa a través del cercle i l´espiral, incrementant el flux harmònic del Prana, l´energia vital.

Adreçat a:

Shakti Dance es una pràctica de ioga que no necessita experiència prèvia, ja que convida a connectar amb el moviment intuïtiu.

La sessió està oberta a quants sentin l´anomenat, fomentant la participació de usuaris per oferir l´oportunitat de reforçar el coneixement de la pròpia Essència individual i manifestar-la al món amb Gràcia.

Beneficis:

La pràctica de Shakti Dance:

  • Retorna la natural flexibilitat al Cos que s´alinea expandint-se a través del moviment.
  • Enfoca la Ment absorbida en les sensacions, embolicant-la en la quietud silenciosa de l´Observació.
  • Permet connectar amb la Naturalesa intrínseca de l´Ésser humà i expressar el potencial creatiu infinit en plena llibertat.
Inscripció:

Com sempre haureu d’inscriure-vos enviant un correu a bdtsants@gmail.com o trucant en horari de secretaria. Aquesta activitat és gratuita. En cas de no avisar / justificar l’absència penalitzarà 30 minuts. 

—-