Que fem?

El Banc de Temps vol promoure intercanvis per a tasques d’atenció a persones, siguin criatures, gent gran o gent malalta, i també vol donar oportunitats perque la gent es conegui i confïí en els altres per tal de resoldre necessitats de la vida diaria.

El Banc de Temps està obert a dones i homes i preten millorar la qualitat de vida, crear un espai d’intercanvi de temps, on es contribueixi a afavorir el canvi d’estereotips tradicionals. Desenvolupar una actuació al nostre barri que afavoreixi la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, fent partícep a tota la ciutadania.

Aquest projecte pretén fomentar les relacions socials, trencant l’aïllament i la solitud de la vida urbana i al mateix temps oferir oportunitats per resoldre necessitats de la vida quotidiana en actuacions més igualitàries.

A través de l’intercanvi de temps i favors, sorgeixen amistats, els socis se senten més acompanyats, i es revifa el costum de tota la vida d’ajudar-se entre veïns. Molta gent fa servir el banc de temps com a teràpia. En ajudar els altres, puja l’autoestima.

 

Memòria d’activitat 

Si vols saber el detall de l’activitat del Banc de Temps de Sants, pots consultar les memòries d’activitat disponibles:

 

Què es pot intercanviar?

A títol d’exemple es poden intercanviar els següents serveis:

– Acompanyar nens i nenes a l’escola o d’altres activitats.

– Llegir contes o jugar amb nen/es.

– Cuidar criatures o d’altres persones durant períodes curts de malaltia.

– Acompanyament de personas grans (fer companyia, a la compra, al metge…)

– LLegir llibres a persones grans.

– Passar treballs al ordinador.

– Ajudar a fer els deures.

– Petites tasques domèstiques.

– Cuidar animals domèstics i plantes.

– Passejar, acompanyar al cinema, teatre…

– Assesorament i orientación legal, fiscal, psicològic,

– Reparacions domèstiques, bricolatge.

– Idiomes: conversa, traducció…

– Esports, dansa…

– Atenció a persones: gestions, sortides culturals, salut

– Cura del cos i salut: massatge, reflexologia, fisioteràpia,…

Recordeu que això només són exemples d’uns quants intercanvis. El Banc de Temps té moltes més potencialitats, aixi que animeu-vos i feu les vostres demandes i oferiments per originals que us semblin.

2 pensaments sobre “Que fem?

  1. Comany Piticoti: La idea és molt bona, però no és una mamella on es pot anar exprement dels altres sense donar res a canvi. Això és aprofitar-se dels demés i no és aquesta la filosofia. Si obtens una cosa d’algú, és perquè possiblement necessites aquell servei, i per tant, de no existir el banc de temps, hauries pagat un professional i t’hauria costat uns diners, que has de dedicar temps teu a aconseguir. Doncs aquí t’estalvies els diners i fomentes la relació personal i amb el que t’estalvies pots aportar tu els teus coneixements al grup, perquè no se’n resent la teva economia i per tant, disposes dels diners materials per altres coses.
    És a dir, estalvies diners i temps de generar aquests diners, per tant, segur que pots treure una mica de temps per donar als altres, perquè el resultat et segueix sent positiu, per tu i també per la comunitat.
    Espero que ho hagis vist clar, però si no vols dedicar gens de temps, llavors no en facis ús, perque no és aquesta la filosofia.

Els comentaris estan tancats.