Activitats

PRÓXIMOS TALLERES

Ciencia per a dummies

Xerrada: Qué saps sobre la llum?

LLoc: Sala de Conferències de Cotxeres (Carretera de Sants 79)
Dia: Dimecres 24 de febrer a les 19:00.
Conferenciant: Angel Márquez
Aquestes conferencia serà oberta al públic en general i no es cobrarà per l’assistència.
Resum:
L’any pasat va ser l’any internacional de la llum i les tecnologies relacionades amb la llum. Es commemorà, entre d’altres, el centenari de la publicació de la teoria de la relativitat general d’Eisntein o 150 anys de la publicació de la  teoria electromagnètica de Maxwell.
L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer les idees que hi ha darrera d’aquestes teories i models de la natura per tal que la gent sàpiga com funciona el mòbil, com funciona el mecanisme de visió o com pot aterrar un avió un dia de boira intensa.
La xerrada tracta d’apropar les idees i tecnologies desenvolupades en els dos últims segles, de forma amena i entretinguda, a la gent interessada del BdT de Sants.  Al mateix temps poden refrescar o aprendre els coneixements bàsics sobre el funcionament de les telecomunicacions o curiositat sobre físics i personatges científics.
TALLER: DANSA ORIENTAL INICIACIÓ
Dia: Dissabte 20 de febrer
Horari: 12,30 a 14 h

La dansa oriental o també coneguda com a “dansa del ventre” es va iniciar fa milers d’anys a Orient, es diu que les dones feien moviments similars als d’aquesta dansa per entrar en comunió amb els deus. Actualment fusiona molts elements, com els propis de l’emigració gitana que va venir de la índia.

Si estàs buscant una manera diferent de fer exercici, no descobriràs una manera més divertida que aquesta. Però si el que busques es trobar-te a tu mateixa, tampoc quedaràs desil·lusionada.

Beneficis de la dansa oriental:

  • Connecta a la dona amb la seva feminitat, ja que els òrgans interns s’estimulen a través de moviments específics de la regió pèlvica, abdominals i respiració.

  • Es treballen natges, cuixes i ventre.

  • Molts ginecòlegs ho aconsellen per còlics menstruals i pèrdua d’orina.

  • Contacte amb el cos que fa augmentar la concentració i la consciència del propi cos.

Taller:

El taller està pensat com a iniciació d’aquesta dansa, s’ensenyaran els passos més bàsics i al final es farà una petita coreografia per practicar els passos apresos.

Important:

La gent que acudeixi al taller estaria bé que portessin un mocador o alguna peça de roba per posar-se a la cintura, si no en porten no passa res, jo tb portaré un parell que tinc. Es perquè amb el  mocador dóna més efecte als moviments.

Tallerista: Laura Figuera
Dia: Dissabte 20 de febrer
Horari: 12,30 a 14 h
Lloc: Sala Altell de Cotxeres. (c/ de Sants 79)

 

 

El desenvolupament emocional de l’individu i les seves conseqüències com a treballador

Data: 23 de maig 2015(dissabte)

Hora: 12:00

Durada: 1 h. aprox.

Lloc: Casinet d’Hostafrancs (c/ Rector Triadó 53), a la sala 3.

A càrrec de: Berónika Gómez
Abordarem la predominança d’emocions al llarg del
desenvolupament infantil. A través de la relació aconsegueixo mateix i amb els altres el nen experimenta emocions que estructuren la seva personalitat. I veurem com aquestes tindran unes conseqüències en la posició subjectiva com a treballador.

 

XERRADA DIVULGATIVA SOBRE L’ANY INTERNACIONAL DE LA LLUM

Data: 13 de maig

Hora: 19:30

Lloc: Sala de Conferències de Cotxeres de Sants (C. Sants, 79)

Aquest any és l’any internacional de la llum i les tecnologies relacionades amb la llum. Es commemora, entre d’altres, el centenari de la publicació de la teoria de la relativitat general d’Einstein o 150 anys de la publicació de la teoria electromagnètica de Maxwell.
L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer les idees que hi ha darrera d’aquestes teories i models de la natura per tal que la gent sàpiga com funciona el mòbil, com funciona el mecanisme de visió o com pot aterrar un avió un dia de boira intensa.
La xerrada tracta d’apropar les idees i tecnologies desenvolupades en els dos últims segles, de forma amena i entretinguda, a la gent interessada del BdT de Sants. Al mateix temps poden refrescar o aprendre els coneixements bàsics sobre el funcionament de les telecomunicacions o curiositat sobre físics i personatges científics.

Taller de conserves  

Data: Dillluns, 4 de maig
Hora: 18:30
Duració: 3 hores
Lloc: Cooperativa Economat social (c/ Jocs Florals 157)

Tallerista: Mercedes González

conservas-extremeñas

Descripció:

Es tracta d’un taller pràctic d’elaboració i conservació de melmelada de maduixes. Cadascú dels participants al final del taller s’emportarà un dossier amb informació sobre l’elaboració de conserves i un pot amb melmelada de maduixa.

Important:

Per cobrir les despeses (ingredients, dossier) cada participant haurà d’abonar 2€ que es paguen el mateix dia del taller. A més a més és necessari portar un pot de vidre estèril (nou o passat per aigua bullint) d’uns 125ml.

Com sempre haureu d’inscriure-vos enviant un correu a bdtsants@gmail.com o trucant en horari de secretaría. Cada participant haurà d’abonar 1 hora, l’equip de gestió ens encarregarem de portar a terme les transferències desprès del taller.